Miért is van mindez?

2014. október 06. - Bogyo_bacsi

Kereken öt esztendő telt már el, mióta útnak indítottam horgászblogomat. Ilyenkor az ember megáll egy pillanatra és eltöpreng: Vajon mi célt szolgál mindez? Mi értelme, a hihetetlen mennyiségű befektetett munkának, időnek és energiának? Úgy gondolom, hogy a belül szunnyadó kreativitásnak számomra ez a legélvezetesebb kibontakoztatási formája. A kalandokat nem csak átélni hatalmas élmény, de igényesen megírni és publikálni szintén érdekes kihívás. A leközölt novellák verbális stílusának folyamatos alakítása, a kép és videoanyag igényes megszerkesztése, az oldal arculatának formálása, mind-mind örömet okoznak nekem szerzőként. Nagy hangsúlyt fektetek az általam fontosnak tartott értékekre, mint például a természet és a halak tisztelete, a barátságok fontossága és a változatos, eredményes horgászkalandok bemutatására. A történetek kusza kavalkádja tulajdonképpen egy nagy egészet alkot, ami maga a blog és valójában én jómagam is.

Persze, mindezeknek csak akkor van értelme, ha valós igény is mutatkozik az írásaimra. Nos, a visszajelzések alapján örömmel mondhatom, hogy a blog él és pörög. Az elmúlt évek során több, mint 130 kerek történetet publikáltam. A látogatottság mára túlmutat a 180 ezren, a hozzászólások száma pedig már régen átlépte a 3000-es számot. Nemrégen útjára indított videó csatornám is szépen fejlődik. Mindezeket úgy értékelem, hogy bizony érdemes volt kalimpálni a klaviatúrát sok száz órán keresztül. A száraz statisztikákon túl, ami talán a legfontosabb számomra, hogy kialakult a blog körül egy nagyon jó baráti társaság, akikkel kéz a kézben pecázom végig az egész horgászidényt. Bizony, a mai rohanó világban talán a barátság az egyik legnagyobb érték és úgy gondolom, ez a legnagyobb ajándék, amit számomra a blogom ad.

sullo.jpgAz elmúlt esztendő számomra a süllő éve volt

Nos, az elmúlt esztendő egyértelműen a süllő éve volt. Rengeteg szép rablóhalat csaltam horogvégre hónapról-hónapra. Elmondhatom, hogy számomra mára csupán a vadvizek adják meg azt a varázst, amit a horgászatban keresek: a kihívást, a kiszámíthatatlanságot és a teljes szabadság érzetét. Természetes vízen minden hal megfogása hatalmas élményt jelent... itt csakis saját tapasztalatainkra, megérzéseinkre támaszkodhatunk, ha eredményesek kívánunk lenni. Horgásztúráim során sokakkal megfordultam sokfelé, de íme néhány ember, akiknek külön köszönettel tartozom. Köszönöm Horváth Andrisnak, Makai Daninak, Nagy Rolandnak, Nagy Csabinak, Jimmynek, Ferenczi Csabinak, Edinek, Pocsai Pistinek, Szabolcsnak, Ratkai Mikinek, Somának és Zozónak, Faternak, Pintér Bencének, Gabesznak és Janinak, Nagy Tibinek és Váradi Andrisnak, Járóka Daninak és Atisnak hogy elkísértek kalandjaim során. Köszönöm a támogatást a Fishing Time magazin csapatának és minden kedves olvasómnak, akik nyomon követik írásaimat, vagy hozzászólásaikkal életet lehelnek blogomba. Görbüljön a bot következő öt esztendőben is! :o)

A bejegyzés trackback címe:

https://pecazas.blog.hu/api/trackback/id/tr596628423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ridgeback · http://akvariumipecas.wordpress.com/ 2014.10.06. 08:08:09

"Mindezeket úgy értékelem, hogy bizony érdemes volt kalimpálni a klaviatúrát sok száz órán keresztül."
Örülök, hogy így látod, mi a fiammal mindenképp így látjuk, nagyon sokat tanultunk a blogodból!
Köszönjük, és további sikeres sokszor öt évet kívánunk! :)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 08:28:27

@ridgeback: Kedves István!

Nagyon szépen köszönöm. Bízok benne, hogy az eljövendő közös pecák még több tanulsággal szolgálnak majd... ;o)
Magam részéről már igencsak várom a hétvégét, pedig még csak hétfő van... :oD
Üdv.

Tom

VGabesz 2014.10.06. 09:12:50

Boldog születésnapot pecazas.blog.hu!! :)

Szia Tomi!!

Jómagam is rengeteget köszönhetek a blognak és személy szerint Neked is! Években mérhető az amit én spóroltam tanulásban azáltal, hogy a blogodat olvasom és esetenként együtt megyünk dobálni!! Szóval köszönöm és így tovább!! :)

Üdv.

Gabesz

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 09:16:56

@VGabesz: Szia Gabesz!

Én köszönöm a közös pecákat és a rendszeres hozzászólásokat. Igyekszem meghálálni... ;o)
Üdv.

Tom

VGabesz 2014.10.06. 09:21:51

@Bogyo_bacsi: Szia Tom!

Ne viccelj! :) Jöhetnek a jobbnál jobb víz alatti felvételek, a segédeszköz már megvan hozzá! ;)
A Tisza tórol kiválképp!! :)

Üdv.

Gabesz

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 09:37:18

@VGabesz: Szia!

Idén rágyúrok a Tisza-tóra. Megpróbálok jó videókat készíteni ott. Augusztus óta nem is készítettem videót... :oP
Üdv.

Tom

Roland Nagy 2014.10.06. 10:02:33

Gratulálok!
Gyerekkoromban a nyarakat végig horgásztam,később elmúltak ezek a tünetek.egészen addig amikor találkoztunk a vízparton.onnantól aktivizálódott a vírus,és teljesen fertőzött lettem :) még a Marci is :DDDD
Na én ezt köszönöm neked,és a sok tapasztalatot amiket eddig önzetlenül átadtál nekem és Marcinak :)
csak így tovább hajrá peca hajrá blog :)
Roland

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 10:05:31

@Roland Nagy: Szia Roli!

Köszönöm szépen. Együtt horgászni veletek, mindig kellemes élmény... de úgy gondolom, hogy a legnagyobb kalandok még előttünk állnak! ;o)
Az úttörő ahol tud, segít... ;o)
Üdv.

Tom

Halfdane 2014.10.06. 10:10:34

Gratulálok Tamás a kitartásodhoz, a munkád színvonalához minden szempontból. Tudod nagyon jól, hogy beszólok, ha valami nem tetszik, ezért azt is tudod, hogy tőlem a dicséret nem s*ggnyalás, mert csak akkor dicsérlek, ha úgy is gondolom. Márpedig úgy gondolom, hogy a blog színvonala, formátuma, átgondoltsága messze kilóg a magyar mezőnyből. Nem is annyira blog, hisz nem a pillanatnyi gondolataidat osztod meg rajta, mint inkább egy egységes koncepció szerint rendszeresen megjelenő magazin. Mondhatni szaklap...:) Innen már csak egy lépés a horgászcelebség...:D

Kívánok erőt, kreativitást, kitartást az elkövetkező 5, de akár 50 évre is, és köszönöm a közös élményeket!

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 10:26:36

@Halfdane: Szia András!

Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat. Magam részéről megteszek mindent, hogy amit csinálok, minél jobban csináljam. Jól esik, ha ezt mások is értékelik.
Remélem, még sok közös kalandot fogunk átélni és böhöm csukák, süllők és harcsák kerülnek majd a csónakunkba... ;o)
Üdv.

Tom

Halfdane 2014.10.06. 10:34:00

@Bogyo_bacsi: Ok, de Karácsonyig ennyi legyen elég...:)

Azt kifelejtetted a "miért is van ez" okok közül, hogy egymástól nagyon sokat lehet tanulni, így egy ilyen blog körül kialakuló társaság kiváló terepe a tapasztalatcserének, fejlődésnek. Persze, ha az ember sokat horgászik, akkor a koszon kívül azért más is ragad rá, de így azért sokkal sokrétűbb a tapasztalat...

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 10:49:52

@Halfdane: Én már úgy tekintek a blogra, mint egy közösségre. Kicsit hülyén hangzik, de akik ide írnak, azokkal rendszeresen járok horgászni ide-oda és ez tök jó. Egymással is megismerkednek idővel. Mindenki tanul, tapasztal a másiktól. És nem profi sporikról van szó! Több kezdő horgász - pergető is van köztünk, akinek ez nagyon nagy segítség...
És mindez kulturált formában történik. :o)
Üdv.

Tom

Riderspinblade 2014.10.06. 11:21:06

Boldogat csak így tovább!!!!

asp01 2014.10.06. 14:22:29

Gratula, még sok öt évet!

Lucioperca 2014.10.06. 15:43:38

Szia Tom!

Mint már beszéltük a közös pecák nagyon sokat segítenek a horgászoknak fejlődni. Mi ketten teljesen más vízterületen és más viselkedésű halakat kergetünk. Te a Dunán, én a Balatonon vadászom a halakat pergetőbottal a kezemben, ennek ellenére nem jöttél zavarba se tavaly, se idén, amikor állóvízen kellett pergetni. Remélem nekem is lesz idén alkalmam az első "nagy dunai" halamat megfogni. Még sok bloggerkedéssel töltött évet kívánok, no meg szép halakat !

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 15:49:54

@Lucioperca: Szia Bence!

Az együtt végighorgászott napok a legemlékezetesebb kalandok közé tartoznak. Úgy gondolom, sokat tanultunk egymástól minden alkalommal. :o) A meghívás még mindig áll részemről! Csak rajtad múlik. ;o)
Üdv.

Tom

Szigetközi Pecás · http://szigetkozpeca.blogspot.com 2014.10.06. 16:17:26

Kedves Tom!

Nagy öröm ez mindannyiunk számára, mikor eljön a dédelgetett "gyermek" születésnapja. Egyre szebb lesz, egyre több emlékkel szolgál, és mások is élvezettel olvassák. Mivel egy ideje mindketten egyazon ösvényt tapossuk, ezért én különösen átérzem a boldogságodat!
Kívánom, hogy erőd és kitartásod legyen kifogyhatatlan!

Állandó olvasód: Szigetközi Pecás.

Tenka 2014.10.06. 16:29:13

Szeretem, amit csinálsz, Tomi. Könnyed, nem túlmagyarázott, lelkes stílus. Szerintem mondjuk nem novellisztikus, hanem más jellegű, de ezen szerintem nem veszünk össze. ;)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 16:30:46

@Szigetközi Pecás: Szia Ervin!

Köszönöm szépen a megtisztelő szavakat. Igyekszem megszolgálni... ;o)
Üdv.

Tom

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.06. 16:32:41

@Tenka: Kedves Tenka!

Üdvözöllek a blogomon. Megtisztelsz vele, hogy örömödet leled az írásaimban. Mindent megteszek érte, hogy ez még hosszú ideig így maradjon... ;o)
Üdv.

Tom

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.07. 15:28:32

@ridgeback: Az előző hétvégét alapul véve, benne van a nagy hal a pakliban most... ;o)
Üdv.

Tom

jimmba 2014.10.08. 14:03:57

Fel sem tűnik,hogy ilyen régóta megy már blogod.
Mindenesetre gratulálok hozzá!
Egyre igényesebbek a cikkek,további sok sikert kívánok hozzá!
Üdv. Jimmy

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.08. 15:39:56

@jimmba: Szia Jimmy!

Nagyon szépen köszönöm. Bizony, gyorsan telik az idő... ;o)
Üdv.

Tom

ridgeback · http://akvariumipecas.wordpress.com/ 2014.10.11. 20:53:15

Szia Tamás!

Nagy köszönet a mai pecáért, nagyon jól éreztem magam.
Az biztos, hogy még hosszú és rögös az út, ami előttem van, de ebből eonokat spóroltál nekem a mai tudástranszferrel! :)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2014.10.12. 20:29:40

@ridgeback: Szia István!

Én köszönöm. Nagyon frankó peca volt... folyt köv. ;o)
Üdv.

Tom
süti beállítások módosítása