A hetedik te magad légy!

2016. október 12. - Bogyo_bacsi

Lám, újabb mérföldkőhöz érkeztem horgász-blog írói pályafutásom során. Immáron hetedik esztendeje követhetitek nyomon kalandjaimat, élménybeszámolóimat. Ez idő alatt sok víz lefolyt a Dunán... én is rengeteget formálódtam, csiszolódtam az évek során. Az utóbbi időben már kizárólagosan a pergetésnek szentelem figyelmemet, az esetleges békéshalas próbálkozások mára teljesen kikoptak a naptárból. Az elmúlt évben már szinte csak vadvizeken cserkeltem a rablóhalakat, hiszen ha az ember a Dunán, a Tiszán, a Tisza-tavon, vagy a Pón szeretne szebbecske süllőket, csukákat, vagy harcsákat fogni, nem herdálhatja szét a horgászatra fordított idejét. Mondhatnám, ezek a vizek teljes embert kívánnak külön-külön is, nemhogy együtt véve. A fent említett folyók, tavak sokszor fukarkodnak kincseikkel, de ugyanakkor időről-időre életre szóló élményekkel jutalmazzák meg a kitartó horgászembert. Egy éjszaka a morajló Duna partján, egy napkelte látványa a szőke folyó hátán, része lenni a természetnek Tisza-tavi morotvákon, mind-mind olyan pillanatok, melyekkel gazdagabbnak, szerencsés embernek érezhetem magamat. Remélem ezeket a pillanatokat sikerült átadnom történeteim sorai közt.
Aki régebb óta követi nyomon írásaimat, az valószínűleg észrevette, hogy az elmúlt pár esztendőben az élménybeszámolókon túl igyekszem minél több tapasztalatot, észrevételt, szakmai trükköt átadni a kedves olvasóknak, ezzel is segítve mindenkit, hogy eredményesebben gyakorolja kedves hobbiját. :o) Remélem, mindenki talált magának néhány érdekes momentumot, amit később hasznosítani tudott... ;o)

bigsuss_1.jpg

Egy blog vezetése nem csak halakról és kalandokról szól, hanem barátságokról is egyben. Szeretném megköszönni néhány cimborának, hogy velem tartottak az elmúlt időszakban is. Köszönettel tartozom Faternak, Horváth Andrisnak, Ratkai Mikinek, Nagy Rolandnak, DS Gergőnek, Bencének, Nagy Andrisnak, Blázy Tamásnak, Edinek, Zozónak és Somának, Nagy Csabinak, Jimmynek, Márkus Milánnak, Huszt Janinak és Gabesznak a közös kalandokért. Külön köszönöm mindenkinek aki, hozzászólásival megtisztelte írásaimat, vagy csupán elolvasta egy-egy írásomat. Tartsatok velem a nyolcadikban is ;o)

A bejegyzés trackback címe:

https://pecazas.blog.hu/api/trackback/id/tr1411764695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Riderspinblade 2016.10.12. 14:50:55

Én köszönöm a sok tanácsot tapasztalatot amit tőled kaptam és utána sikerrel tudtam kamatoztatni!!! ;)
Jövőre ismét kergetni fogjuk a krokodilokat!!!

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2016.10.12. 14:53:02

@Riderspinblade: Én köszönöm Jani! Számítok rád az elkövetkező időszakban is... ;o)

Roland Nagy 2016.10.12. 15:01:29

Így ahogy leírtad ;) Köszönöm hogy megemlítettél,bár sajnos az utóbbi időben kevesebbet pecázunk együtt.Én igyekszem. A tőled tanult és ellesett trükkök igazából "csak" a józan ész és a gondolkodás, a néha kínkeservesen megszerzett tapasztalatok alapján :D Ami nagyon becsületes dolog. Gratula az eddigi eredményekhez és felőlem jöhet még 50 év ;)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2016.10.12. 15:11:56

@Roland Nagy: Szia Roli! Én köszönöm. Aki kiérdemli a bizalmamat, azt szívesen segítem a jövőben is. ;o) Számíthatsz rám. A közös pecák meg csak rajtad múlnak... :o)
Üdv.

Tom

Roland Nagy 2016.10.12. 15:17:28

@Bogyo_bacsi: Menni fog ;) Sok tervem van sok felfedezésre váró víz,és helyek,csak az idő kevés :D De minden közös peca maradandó élmény,kalandos kiszámíthatatlan és néha vicces is.Igen.. több peca kéne.

Halfdane 2016.10.16. 23:21:58

Szia Tomi! Gratulálok az eddigi teljesítményedhez. Azt hiszem, nincs még egy olyan blog, amelyik ilyen hosszasan, ennyire óramű pontossággal és ennyire magas színvonalon működne. Látszik a fejlődés, a folyamatos magas színvonal igénye. Mind a tartalomban, mind a mögé tett tudásban, mind a fogalmazás, képanyag, videó minőségében. Örülök hogy részese lehettem az eddigieknek és remélem, hogy a jövőben is sok közös kalandunk lesz. Én magam az egyik nagy "haszonélvezője" vagyok az általad összegyűjtött tapasztalatnak, az elmúlt években nem szereztem volna ennyi élményt, ha a nem adod át önzetlenül a tudásodat, tapasztalataidat. Nem mindig járunk azonos úton, de mindenképpen tisztelem azt az állhatatosságot, amivel a saját utadon haladsz. A lehetőségek az elkövetkezendő években bővülni fognak, így sok új módszerrel, témával bővítheted a blogot. Ez a hét év egy mérföldkő, de nem a vége az útnak, hanem egy még szélesebb út kezdete. Hajrá!

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2016.10.17. 10:22:27

@Halfdane: Szia András! Köszönöm szépen az elismerő szavakat. Ahhoz, hogy a minőséget tartani tudjam, kicsit vissza is kellett vennem a mennyiségből. Most csupán 3 hetente jelennek meg már írások, de úgy látom ez jobban is illeszkedik az igényekhez.
Igen, sok terv áll előttem, a saját kocsi, saját csónak nagyban növelni fogja az esélyeimet a jövőben úgy gondolom. Már nem csapongok össze vissza, engem is elért a specializálódás szele. Megvan, hogy hol, mikor, mire horgászik az ember, egyéb dolgok már nem is férnek bele a naptárba.
Biztos vagyok benne, hogy sok közös kaland vár még ránk a jövőben. Megvannak a közös útszakaszok és szerintem ez nem is fog változni... ;o)
Üdv.

Tom

Halfdane 2016.10.17. 17:21:42

@Bogyo_bacsi: A minőség attól még lehet minőség, hogy más a tartalom. Az tény, hogy mindig újítasz, de pl. évente van 5 cikk sötétben fotózott süllőkről. Egy idő után ez már unalmas, még ha az élmény maga hatalmas (micsoda rím...:)). Vagy a Tisza tó sem lesz már attrakció 3 év múlva. De majd jönnek a csónakos élmények és az autóval a világ is kitárul. Ki tudja, jövőre vár ránk életünk harcsája, utána meghódítjuk a Bodden óriáscsukáit. Bőven van járatlan terület. Örömmel kalandozom veled.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2016.10.19. 09:00:13

@Halfdane: Hát ahogy az ember specializálódik és területekhez kötődik egyre jobban, magával hozza a monotonitást is sajnos... de próbálom kiküszöbölni.
Persze, jövőre is belecsapunk a lecsóba... ;o)

Miklós Ratkai 2016.10.19. 09:01:51

Nagyon jók az írásaid Tamás! Eddig sok embernek ajánlottam,mert át lehet érezni,amit leírsz! Így tovább! Köszönöm,hogy megemlítettél a felsoroltak közt engem is! Visszavárlak,és remélem sokáig tudjuk űzni itt a Tiszán még a halakat! Tisztelet!

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2016.10.19. 09:03:53

@Miklós Ratkai: Miki! Én köszönöm a lehetőséget és az önzetlen segítséget. Ez a legkevesebb... ;o) Hát tudod, rajtam ez biztosan nem fog múlni. ;o)

Halfdane 2016.10.19. 09:55:55

@Bogyo_bacsi: Én feldobnám a helyedben a képanyagot, mondjuk fotózkodhatnál bohócorral, vagy pózolhatnál a hallal fejen állva. Ezek változatosságot csempésznének a sok unalmas süllős kép közé. Vagy esetleg versbe szedhetnéd a süllős kalandokat. Egy hexameterben előadott süllő-eposz ékkőként csillogna életműved kincsei között... :D

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2016.10.19. 12:36:28

@Halfdane: "fotózkodhatnál bohócorral", jól van, akkor majd csinálunk pár közös képet, hogy legyen bohóc is a cikkben ;o) :oD
süti beállítások módosítása