Két esztendő távlatából

2011. november 02. - Bogyo_bacsi

Ismét eltel egy esztendő, immáron két éve jelennek meg rendszeresen írásaim blogomon. Ebben az évben 24 kalandot sikerült publikálnom, ami nem kis energia befektetésembe került, de úgy érzem megérte a fáradozást. Sajnos az idén nem jöttek úgy a nagy fogások, mint a tavalyi évben, különösen ragadozókban volt szegény ez az esztendő. Ezt megpróbálom kompenzálni azzal, hogy az év további részében főleg természetes vizeken fogok horgászni rablóhalra, márnára, keszegre. Azért bízom benne, hogy örömötöket leleltétek történeteim olvasásában, a magas látogatottság, a lájkok és a hozzászólások száma ezt jelzi felém.

 

Ebben az esztendőben sok olyan dologba vágtam bele, ami végül nem hozott eredményt. Idén szeretnék olyan vizekre koncentrálni, amelyekben több fantáziát látok. Nem célom minél több helyre eljutni, hanem kiválasztok három - négy olyan tavat, amelyet alaposabban fel kívánok deríteni. E mellett továbbra is vallatni fogom az öreg Duna Komárom - Esztergom közötti, illetve fővárosi szakaszát és szándékomban áll több történet is írni balatoni horgászatokról.

Köszönöm nektek, hogy rendszeresen figyelemmel kíséritek írásaimat, de szeretnék kiemelni néhány sporttársat, akiknek külön köszönettel tartozok. Megemlíteném öreg barátaimat Kocikát és Misit akikkel remélem még számos közös kalandot fogunk átélni. Fatert, aki erőn felül állt rendelkezésre az ésszerűség határain túl gyakorolt hobbim megvalósításában. Köszönettel tartozok Jimmynek és Lacinak akik már rendszeres tárasaim folyóvízi pergető túráimon. És nem utolsó sorban köszönettel tartozok bajai barátomnak Lacinak és Hapcinak, akikkel bár eddig nem sikerült közösen halat fogni, de hozzászólásaikkal rendszeresen színesítik írásaimat. Görbüljön a bot a következő szezonban is!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecazas.blog.hu/api/trackback/id/tr113265217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oscarson 2011.11.02. 19:20:46

Nem tudom,kinek-hogy tetszik,de nekem nagyon.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2011.11.02. 20:48:19

@oscarson: Köszönöm. Próbálok rászolgálni... március elejéig már meg van az anyag, a kéthetenkénti új történet publikálásához. Mindenesetre még próbálok összehozni pár írást idén. Idén még balatoni és dunai cikkek várhatóak békés halakra és ragadozókra egyaránt. Jövő január - februárban pedig egy csukás sorozatot fogok lejegyezni. Lesznek majd szép tájak, szép halak... csak győzzetek kommentezni... :o)

AzHofi 2011.11.03. 07:47:14

Szoktál lékelni? Én szeretek, utálom télen szegre akasztani a botokat :-)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2011.11.03. 09:08:08

@AzHofi: Hofi!

Nem igazán, csak egyszer próbáltam életemben, de eléggé elment tőle a kedvem, mert a baltacsapkodástól vállig vizes lettem, meg az arcom is tele lett jégkásával...

Télen inkább a Dunán, vagy az által éren szoktam próbálkozni, de idén terveim szerint a Bokodi tó meleg vizes befolyójára megyek majd. Ha lehűl az idő, akkor a halak bevándorolnak ebbe a csatornába és a békés halak mellett jól lehet fogni fekete sügért, süllőt és talán csukát, harcsát is. Persze ezeket nagyrészt ismerősök beszámolóiból tudom, de november közepétől szándékomban áll alaposabban megismerkedni ezzel a vízterülettel.

Te hol szoktál lékpecázni? Esetleg valami eredmény?
Üdv.

Tom

Kapásjelző 2011.11.04. 19:03:44

Grat a második évhez is! Jól esik, hogy megemlítettél engem is. Ne búsulj! Ami késik, nem múlik :D

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2011.11.04. 20:20:34

@Kapásjelző: Laci! Én nem búsulok, hisz rengeteg nagy halat fogtam, amikor nem voltál ott... :o)
Üdv.

Tom

Kapásjelző 2011.11.05. 16:48:12

@Bogyo_bacsi: Most mondtam volna, hogy hiszem ha látom, de hála a cikkjeidnek láthatom is :D

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2011.11.07. 11:32:49

@Kapásjelző: Igen, csak veled sikerül betlizni mindig... :oD Nembaj, jövőre már tutira fogunk menni...

@oscarson: Oszi! Te kimaradtál az írásból, de utólag neked is kösz a hozzászólásokért, amiket írtál...

Szerdán új cikk! Ezúttal egy balatoni keszegezős történetet olvashattok majd...

Tom

jimmba 2011.11.07. 14:53:23

Jó ez,hogy van ez a blogod és megosztod az élményeid másokkal. Még lehet,hogy tanul is vki a cikkeidből.
Az,hogy rablóhalból kevés jött neked,sajnos van ilyen.
Nekem is gyengébb ez az évem,mint a tavalyi,de a folyóvízi pergetés már csak ilyen.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2011.11.07. 20:24:43

@jimmba: Jimmy!

Év végére azért sínre kerültek a dolgok. Jó keszeges, márnás és ragadozós történeteket fogtok tudni olvasni január végéig amik főleg a Balatonon és a Dunán estek meg, tehát természetes vizeken. Februárban pedig egy csukás sorozatot fogok indítani igazán szép halakkal és mesés tájakkal... :o) És egészen december végéig nem fogok leállni. Remélem néhány süllő is horogvégre kerül még idén...
Üdv.

Tom

AzHofi 2011.11.09. 20:40:43

@Bogyo_bacsi: vtavon szoktunk csukázni, és nem baltával kergetjük szét a halakat, hanem vagy lékfúróval, vagy motorosfűrésszel csinálunk léket.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2011.11.09. 21:36:51

@AzHofi: Hofi!

Hát amikor mi ezt megpróbáltuk, akkor még nem volt elterjedve a lékfúró. Talán ha 16 éves voltam...
Egyszer kipróbálnám, de szerintem télen főleg Bokodra fogok járni horgászni. Ott a meleg vizes befolyóba ilyenkor behúzódnak a halak és lehet fogni süllőt, fekete sügért, csukát, de még harcsát is...
Megpróbálom a menyhalat is a Dunán.
Most fogtam egy gyönyörű 4 kilós csukát és egy 2 kilós kistesóját pergetve. Szombaton még próbálkozok egy utolsót csukára, aztán már csak a süllő és talán a fekete sügér lesz a célhal...
Üdv.

Tom
süti beállítások módosítása