Mikor beáll a fagy...

2015. február 25. - Bogyo_bacsi

Lassan közeledtek már az ünnepek, mikor beköszöntött végre az igazi tél. A hőmérő higanyszála az éjszakai órákban mínusz tizenöt fok alá kúszott, a fákat belepte a fehér zúzmara és az esős hónapok nyomán felduzzadt tócsák is teljesen befagytak végül. Mindenki átkozza ezt az időjárást, kivéve természetesen a vérbeli süllőhorgászok. :o) Aki már végigpergetett pár szezont a Dunán tudhatja, hogy a masszív lehűlés és a megnyugodott vízszint előcsalogathatja, akár a szebb sárkányokat is rejtekhelyükről. A tavalyi esztendőben is ebben az időszakban fogtam legnagyobb süllőimet és bizony most is sokat reméltem titkon, de amivel nem számoltam, hogy bizony a karácsony el fogja venni a legjobb napokat, hiszen ekkor, egyetlen férfiként a családban, egyéb kötelezettségeim is akadnak. No, de azért megpróbáltuk kihozni a maximumot ebből a helyzetből is... ;o)

fagy01.jpgDecember végére az ónos eső vastag jégpáncéllal borította be a partvédő kövezést a Dunán

Egy nappal szenteste előtt úgy döntöttem, hogy próbát teszek a Duna parton Jimmy barátommal. A töltésre érkezve rögtön szembesültem a zord körülményekkel... a szitáló ónos eső vastag jégpáncélt képzett a part menti köveken. Az elmúlt évek megtanították, hogy ha az ember eredményesen akar pergetni folyóvízen, akkor bizony le kell mászni a legalsó sziklákig is. Ez ilyen körülmények között életveszélyes mutatvány volt, mégis úgy mozogtam a csúszós köveken, mint a zsákmányára vadászó puma. :o) A Duna sodrása még mindig nagyon erős volt, csak a nagyobb, huszonöt grammos jigeket tudtam letenni a fenékre. Hiába, ez a csapadékos tél nem igazán kedvez a folyóvízi gumihalazásnak. Valahogy nem igazán éreztem a ritmust ekkora tolóerőnél. És ha az ember nem érzi a ritmust, általában a kapás is elmarad.

fagy02.jpgCápafogak :o)

Gábor barátom azonban jóval nagyobb rutinnal rendelkezik, így meg tudta oldani ezt a helyzetet is. Hamarosan jelezte számomra, jobb süllőt akasztott. Ügyesen fárasztotta a vadul védekező fogast, majd grabancon ragadva emelte ki a jegyes vízből. Gyönyörű példány volt. A zöld flitteres twister horga mélyen a rablóhal szájpadlásának bőrébe fúródott, ahogy ez a jobb gumis süllőknél dukál. :o) Kíváncsian méregettük hosszát, faroktőig ötvenkét centit mutatott a szalag. Büszkén tartotta barátom a fényképezőgép lencséje elé prédáját. Nehéz volt jó képet készíteni róla, mert a fagyos levegőtől, úgy kipirult az arca és az orra, mintha csak a varjúdombi mesékből pattant volna elő. :oD Több süllőt már nem adott számunkra ez a nap, így lassan ráhangolódtunk a karácsonyi lakomákra, és a családi csicsergésre. :o)

fagy03.jpgGábor barátom csodaszép süllője már sötétben érkezett

fagy04.jpgNéha érdemes próbát tenni a gumihalak mellett a twisterekkel is

Karácsony harmadik napján már nem bírtam magammal. Miután az összes rokon meg lett látogatva, mindenki totálisan boldog volt, csak én éreztem magamat bezárva a négy fal közé. Ha senki sem tart velem, akkor is kinézek a Duna partra - morfondíroztam. Mikor pedig megtudtam, hogy az esti műsor a „Reszkessetek betörők” lesz a TV-ben, már döntöttem is. :oD Egy óra múlva már kint álltam a zord, szürke, jegyes tájban, süllők után szimatolva. A sodrás némileg mérséklődött az elmúlt három napban. Langósabb részeket keresve le tudtam már könnyíteni jigem súlyát húsz – huszonkét grammra és az emelgetés ritmusát is sokkal jobban éreztem. Mégis elmaradt az a parádé, amit a tavalyi évben átéltem ezeken a köveken. Végigdobáltam a legígéretesebb helyeket, de semmi... már kezdtem csüggedni, hogy süllő nélkül zárom majd ezt az ígéretes időszakot.

fagy05.jpgÍme, az én karácsonyi ajándékom

fagy06.jpgIdén a szebb süllőimnek a többségét nagyobb méretű, 4 colos gumikkal fogtam

Már-már szinte kezdtem elveszíteni hitemet, mikor elemi erejű koppintás szaladt végig pálcámon. Határozottan beletartottam az akcióba és rögtön éreztem, süllőt akasztottam, méghozzá a jobbik fajtából. Halam erősen küzdött, igen csak elemében volt. Rendkívül kíváncsi voltam már méreteire, de nem erőltettem ideje korán a víztetőre. Megvártam, míg odalent kitombolja magát, majd óvatos mozdulattal magam felé tereltem és határozottan a kopoltyúlemeze alá nyúltam, végül pedig kiemeltem a vízből. Csodálatos, egészséges dunai fogast zsákmányoltam. Hogy a statisztikáknak is hódoljunk, gyorsan lemértem a hosszát, faroktőig ötvenöt centinél állt meg a skála. Próbáltam készíteni pár ügyetlen szelfi fotót, de a töltésről bámészkodó idegen tekintet új ötletet adott és lefényképeztettem magamat kapkodva, hogy halam sérülés nélkül ússza meg a kalandot. Visszaengedését hatalmas farokcsapással díjazta, ami rögtön a szakállamra is fagyott. :o)

fagy07.jpgEgy szelfi fotó ez évi utolsó süllőmről...

fagy08.jpg... és egy másik kép kis segítséggel :o)

A karácsony utáni napok számomra már nem adtak halat. A sort Gábor zárta egy gyönyörűséges három és feles kék farkúval. Az újra beköszönő meleg front végül elvágta lehetőségeinket és az áradás, amit magával húzott, egész januárra ellehetetlenítette a süllőfogást a Dunán. Nem csüggedtem azonban mégsem. Igen jó évet tudhatok magam mögött, különösen a süllőket tekintve. Közel félszáz jobb fogast emeltem partra 2014-ben. Néhányat leszámítva mindet vadvízen, elsősorban a Dunán és bizony az átlag súly is másfél-két kiló között mozgott. Bár igazán nagy süllőt nem sikerült nyakon csípnem, az idei legnagyobb, 4.1 kilós példány eddigi egyéni rekordom lett. Persze, még bőven van hová fejlődni, mégis soha rosszabb évet nem kívánnék magamnak. :o) És mivel, reményeim szerint, még igen hosszú horgászpályafutás áll előttem, az újabb rekorddöntés lehetősége folyamatosan adott. ;o) Így zárult tehát a 2014-es horgászév, ami számomra egyértelműen a süllő éve volt. :o)

fagy09.jpgVégül Gábor zárta az esztendőt egy gyönyörű három-feles kék farkúval :o)

A bejegyzés trackback címe:

https://pecazas.blog.hu/api/trackback/id/tr477153779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ridgeback · http://akvariumipecas.wordpress.com/ 2015.02.25. 17:08:47

Gratulálok mindkettőtöknek, nagyon szép halak. Nekem idén süllőt még nem sikerült fognom a Dunán, ellenben paducot pergetve igen! :) De nem adom fel, van még pár nap a tilalomig ...

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.25. 20:37:09

@ridgeback: Szia Pisti!

Köszönjük. Látod, én meg paduct nem fogtam még idén pergetve. :oD Az idei gumis szezon különösen nehéz. Idén még nekem is egy süllőm van csak, de legalább a jobbik fajtából... ;o) Tavaly ilyenkor már tucatnál jártam, pedig a február felejtős volt akkor is...
Még egy hétvége áll előttünk és az idő is jónak ígérkezik. :o)
Nincs más út, ki kell használni a lehetőséget! ;o)
Üdv.

Tom

VGabesz 2015.02.25. 21:53:11

Szia Tomi!

Gratulálok a sikeres süllős évhez Tomi és a cikkhez is! Nem csalódtam bennetek! :) Remélem, hogy az időjárás és a Duna is hozzájárul majd az ideálisabb körülményekhez a 2015-ös évre, hogy még nagyobb eséllyel vághass neki a rekord döntésnek! :)
Hajrá!

Üdv.

Gabesz

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.25. 22:11:36

@VGabesz: Gabesz!

Minden év más és más, mint látod. Előző szezonban a nyár volt silány és a tél volt adakozó nekem, most pedig pont fordítva volt. A siker kulcsa a változó körülményekhez való folyamatos alkalmazkodás. Ezért nehéz a dunai pergetés és ezért gyönyörű. Sokszor mire összeáll a kirakós játék, kezdheted elölről az egészet. Sok türelem és kitartás kell, mire az ember sikeres lesz. Bizony, még nekem is rengeteget kell tanulnom...
Üdv.

Tom

VGabesz 2015.02.25. 22:16:12

@Bogyo_bacsi: Szia!

Nos igen! Ebben teljesen igazad van, ez a kulcsa és valóban ettől olyan vonzó. Néha úgy vagyok vele, mint a gitározással amikor meghallok egy Tommy Emmanuelt játszani: Legszívesebben hagynám a picsába mert esélyem sincs hozzá képest, de valahogy mindig kézbe veszem a gitárt is és okoz sikerélményt! Küzdeni kell, mint disznó a jégen és meg lesz az eredmény! :)

Üdv.

Gabesz

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.25. 22:23:36

@VGabesz: Azért szerintem nem panaszkodhatsz, mert elég sokszor volt malacod... ;o)
Sajnos, ez nem mindig van így. Pecáról pecára nő a tudástár amiből adott pillanatban építkezni tudsz és helyes döntéseket tudsz hozni, meg tudod ragadni a lehetőséget. Sajnos, horgászatonként gyakran csak egy - két ilyen momentum van. Nem könnyű... :oS
Viszont néhány betli után, amikor az ember már feladná, mindig jön egy olyan kaland, ami kárpótol mindenért...
Üdv.

Tom

VGabesz 2015.02.25. 22:30:40

@Bogyo_bacsi:
Ó ne viccelj! Persze! Fogtam néhány olyan halat a Dunán kezdőként amit sokan megirigyelnének :). Ezek persze a legnagyobb százalékban nem az én érdemeim voltak, de a tapasztalattal csökkenthetem a szerencse faktort pl. Ti már rengeteg tapasztalattal bírtok, ezért is jó (többek közt) olvasni a cikkeket, mert azért rengeteg jó infót és tanácsot lehet belőlük hasznosítani, szóljon az sikerről vagy éppen kudarcról. :)
Üdv.

Gabesz

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.25. 23:08:38

@VGabesz: Számomra az is siker, ha olyan fog szép halat, aki velem jön. Nem az számít, hogy ki fogja, hanem, hogy a stratégia működött, ami összeállt a fejemben... ;o)
Lesznek még hasonló közös kalandokban részünk, úgy gondolom. És lehet én tanulok még tőled majd patakpeca téren... ;o)
Üdv.

Tom

jimmba 2015.02.26. 23:26:24

@ridgeback: Köszi szépen!
Most nézem,hogy te is blogger vagy.
Nem olvastam a cikked,de kép a gyerekekről a csukával,az nagyon jó kép lett! :)

jimmba 2015.02.26. 23:47:52

@VGabesz: Hi Gabesz!
Valóban más volt most a Duna,mint az előző évben,de ezt kellett megoldani.
Szórványosan mindenki tud halat fogni a Dunán,beugorhat egy jó nap vagy ilyesmi,de a folyamatos eredményességhez sok mindennek össze kell állni,magában a horgászban.
Ősszintén megmondom,hogy szerintem számít a jó cucc is,mert azt tapasztaltam,hogy egy valóban jó orsó akár meg is duplázhatja a fogott halak számát,de még a méretét is :)
Bogyónak már átküldtem egy régi cikket az összhangról. Nem tudom,hogy elolvasta vagy sem,de érdemes elolvasni,mert nagyon is igaz amit ott leírnak.Ha érdekel majd átküldöm.
Sok sikert!

Üdv. Jimmmy

jimmba 2015.02.26. 23:58:31

Hi Bogyó!
Gratulálok a szép süllőhöz! Nagy szélben,nehéz vízből,ez az igazi! :) Igaz,mikor velem voltál és viharos szél fújt egy kis havas esővel megfűszerezve,azt gondoltam nem vagyunk normálisak,és igaz is! :)
Valóban nehezítette a Duna vízállása és az időjárás a pecákat,de azért látod,hogy megoldható a feladat. Természetesen én is jobban örültem volna,ha szép lassan csordogált volna a folyó,de ez a folyamatos időjárás változás ezt eredményezi.
Szerintem már ez lesz a későbbiekben is a változékony idő miatt. Jó lett a cikk!

Üdv. Jimmy

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.27. 09:07:23

@jimmba: Szia Jimmy!

Hát igen, elég kemény időszak volt ez és nehezen adta a halat. Igen, megoldható sikerült is két szépet fognom, amivel elégedett is vagyok. Ami miatt csodálkoztam viszont, hogy kis süllők nem nagyon jöttek. Amikor együtt voltunk főleg a 2-3 kiló közöttiek estek be. Úgy gondolom, nem is baj, hogy nem volt könnyű a szezon, így legalább nem vitte boldog-boldogtalan a halat haza. Szerintem ez az idei évben érezhető lesz a fogásokon... reméljük. :o)
Annyit megjegyeznék, hogy szórványosan sem tud mindenki halat fogni a Dunán!!! :o)
Üdv.

Tom

ridgeback · http://akvariumipecas.wordpress.com/ 2015.02.27. 09:15:53

@jimmba: Köszönöm! A blog leglelkesebb olvasói a gyerekeim, és a horgászatban is nagyon lelkes kísérők. Idén már a legkisebb is beszáll spiccbotozni, most lett 2 éves. Bogyó blogját is lelkesen olvassák, megmutatom nekik a hozzászólásodat, örülni fognak, mert nekik ti igazi legendák vagytok! :)

jimmba 2015.02.27. 11:50:18

@ridgeback: Szia! Legalább a gyerekeid is feltalálják magukat a horgászattal :)
Jó kis szabadidős elfoglaltság ez!
Majd elolvasom az írásaid!
Tényleg jó kis fotó lett :)
A gyerekeidnek meg megmondhatod,hogy nem vagyok én legenda,csak szeretek pecázni :)

Üdv. Jimmy

jimmba 2015.02.27. 11:56:35

@Bogyo_bacsi: Ezen a szórványos fogáson nem vitatkozom,de azért azt be látnod,hogy mindenkinek beeshet egy-két hal,ha zabálás van.
Én azért szépen fogtam most is a körülmények ellenére,de valóban lehetett volna jobb,könnyebb a szezon.
Szerencsére azért a süllő nem olyan buta hal,hogy a végletekig kifogják őket,de lehet lesz előnye,hogy kisebb sikerrel zártak a pecások országszerte.
Sok számít azon is,hogy mennyire lesz sikeres az adott év szaporulata. Reméljük jól sikerül! :)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.27. 14:15:41

@jimmba: Így van, mákkal is lehet fogni egy-egy jó halat, de sajnos a mák elég ritka... vagy szerencsére. A zabálásnál meg jókor kell lenni jó helyen, ami megint csak nem könnyű mutatvány tapasztalat nélkül.
Igen, én amúgy azt látom, hogy évről évre szebbek jönnek az átlagsúlyt tekintve. Azt viszont nem értem még mindig, hogy most a kicsik miért nem jöttek egyáltalán...? Ötlet?
Hát, én is remélem, bár megmondom őszintén, hogy nem vagyok elégedetlen a mostani állománnyal sem. Pl. a Tiszán, Balatonon jóval többet lehet fogni, viszont az átlag a méret körül mozog. A Dunán kevesebb fogás jön, de nagyobb az átlagsúly. Lehet, pont azért, mert ezt a vizet nehezebb lerabolni, van idejük jobban megnőni...
Üdv.

Tom

jimmba 2015.02.27. 18:35:30

@Bogyo_bacsi: Azt nem tudom,hogy mennyit lehet fogni más vizeken,csak hallomásból,de valószínű a Duna halállománya
nem ugyanaz,mint a másik nagy folyóé.
Én azért fogtam kicsiket,igaz nem 30 centis méretből,de 40-50cm közötti volt a legtöbb.
Nem hinném,hogy kevesebb lenne a kicsi,csak most máshol tartózkodtak.
Nekem a nagyobbak is máshol jöttek,mint eddig,de a szép az élővízben,hogy hiába a helyismeret,a Duna kiismerhetetlen.
Ezért szeretjük :)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.02.28. 09:50:21

@jimmba: Egy jó napon akár több tucat süllő is összejöhet fejenként, igaz igen kevés közte a szebb. A zöme 30 és 40 centi közötti. Persze, ott is becsúszhat egy-egy jobb, de az ismerőseim 99%-ban ekkorákat fognak. Egy idő után eléggé bele lehet fásulni, ha csak kicsik jönnek. Én szívesebben fogok ritkábban, de jöjjenek inkább szebbek, amiket már fárasztani is kell. Nekem a Duna süllőállománya jobban tetszik.
Üdv.

Tom

JED2014 2015.03.04. 12:32:19

Szia Tomi!

Először is gratulálok a 2014-es évben kifogott süllő-állományhoz. Akárhogy is nézzük, ez már egy igazán szép süllőportfólió :-) Ami pedig a tavalyi rekordodat illeti, bőven van rá esély, hogy idén megdöntsd. Bár a január, s főleg a február süllő aktivitás (fogás) terén tényleg pocséknak mondható, azért még bőven van idő az idei szezonban a javításra. A Duna kemény pálya. Valahol nem is baj, hogy ha ritkábban is jön a süllő. Így legalább tényleg esélyük van arra, hogy nagyobbra nőjenek, és az öreg folyó halállományát így relatíve jobban meg tudja "védeni".

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.04. 13:36:04

@JED2014: Szia Edi!

Köszönöm szépen. Remélem, lesz még jobb évem is... ;o) Hidd el, mindent meg is fogok tenni, hogy túlszárnyaljam a jelenlegi rekordomat. Mondjuk, most télen is megtettem mindent. :o( Az elkövetkezendő egy éveben a harcsapergetésre akarok egy kicsit jobban ráfeküdni. Ebben látok még igen nagy kihívást.
E mellett a süllők és a csukák is igen nagy szerepet kapnak majd a repertoárban és természetesen egyre kevesebb idő jut olyan halakra, mint balin, feka, márna. Valamit valamiért... továbbra is a természetes vizek és a nehéz pályák maradnak célkeresztben. ;o)
Üdv.

Tom

Roland Nagy 2015.03.06. 14:18:32

Ügyesek vagytok,minden elismerésem a kitartásotokért.Nekem még mindig nem sikerült felnőni a feladathoz,így maradtak a balinék a nyílt vízen,meg az öblök lakói.Pedig én is kint voltam amikor te, Tomi.Még várat a süllő, de azért olvasok itt a sorok között,úgyhogy bízom magamban :)
Mondom pár bogarat nyáron este simán bevállalok egy szép süllőért cserébe!csak összehozzuk!....
Roland

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 14:29:47

@Roland Nagy: Szia Roli!

Szerencsére a rendelkezésedre álló idő szinte korlátlan, sok-sok év áll előtted a próbálkozásra. ;o) Nyilván idővel jönni fognak majd az eredmények... Sokat segítene neked azonban, ha többet jönnél velem pecázni, mert bizony megtanulhatnál néhány dolgot, amire csak hosszú idő múlva jönnél rá magadtól. Szerintem ez fontos lenne...
Nyáron, majd teszünk pár túrát a Dunán, de azok már wobbleres próbálkozások lesznek. Wobblerrel sokkal nehezebb jó süllőt fogni, mégis azt mondom, hogy nagyobb az esélyed a sikerre, mert ilyenkor a halak jobban szétszóródnak. Télen nagyon vágni kell, hol tanyáznak...
Üdv.

Tom

Roland Nagy 2015.03.06. 14:49:21

@Bogyo_bacsi: Már tervezgetek,és van egy jó kis csónakom amit tudok vinni pár helyre,növelve az esélyeket.így majd több helyet meghorgászhatunk.Természetesen öblökre,nyugisabb vizekre gondolok.Na,és mikor megyünk? :D
Roland

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 15:15:06

@Roland Nagy: Hát a csónak nagy előny, de ugye az élő Dunán komolyabb csónak kéne, komolyabb motorral... :oP Szerintem partról is jó esélyeink vannak süllőt fogni ebben az időszakban. Májustól már lehet próbálkozni, bár a tavasz vége-kora nyár és a zöld ár időszaka inkább a balinoké szokott lenni. Szoktam már ilyenkor is fogni süllőket, de nem igazán nagyokat.
Meg kell várni, mire a Duna megnyugszik. Július második felétől már jó szokott lenni... ;o)
Villanymotor van hozzá?
Üdv.

Tom

Roland Nagy 2015.03.06. 15:18:13

@Bogyo_bacsi: Van meg egy Rover légrugó kompresszor :) az felfújja :D

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 15:20:18

@Roland Nagy: Azt hittem tüdővel fújod fel... ;) :D

Roland Nagy 2015.03.06. 15:21:55

@Roland Nagy: öbölbe,holtágba,hibátlan.a nagy Dunára semmi pénzért nem mennék vele.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 15:23:49

@Roland Nagy: Roli! Lehet nyárra lesz villanymotorom!!! Fel lehet rá szerelni?

Roland Nagy 2015.03.06. 15:26:07

@Bogyo_bacsi: Még szép!De ha nem,akkor ELEK (én) majd megodja :DDD

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 15:36:31

@Roland Nagy: Valami rögzítési megoldást ki kell találnunk... ;o) Nagy királyság lenne...

Roland Nagy 2015.03.06. 15:43:42

@Bogyo_bacsi: ki van találva.5 légkamrás merev padlós erős pvc anyag.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 15:49:56

@Roland Nagy: Királyság. És van valami merev rész hátul, amire rögzíteni lehet a motort?

Roland Nagy 2015.03.06. 16:34:36

@Bogyo_bacsi: speciális fartükör,ami egy deszka és két darab hajlított alucső :)

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.06. 16:54:39

@Roland Nagy: Király, na majd leteszteljük hamarosan ;o)

Riderspinblade 2015.03.14. 19:18:32

Bogyóbá te nagy süllő pecás vagy kifejezetten csukás tavon is képes vagy süllőt fogni ahol sose láttak süllőt :D amúgy minden tiszteletem a tied hogy ilyen hidegbe is képes vagy kimenni...
De meg is hozza az eredményt.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.14. 20:59:32

@Riderspinblade: Hát, ne tudd meg, hogy átfagytam ma és ráadásul halat sem fogtam ;o) De ezt kell csinálni... ha eszik a hal, menni kell. ;o)

Halfdane 2015.03.18. 09:04:41

Ejj de szép halak Májsztró, annak ellenére, hogy tudom, hogy keserves volt ez a szezon. Nekem még ennyit sem sikerült felmutatnom, pedig nagy reményekkel vágtam neki. Sebaj, a siker elkényelmesít, a kudarc azonban újabb erőfeszítésekre késztet, úgyhogy nem csüggedünk, tovább satírozgatjuk tudásunk fehér foltjait. A kitartó küzdelem eredménye mindig édesebb mint a könnyen jött győzelem!

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.18. 09:08:40

@Halfdane: András!

Ha tudnád, mennyit jártam ki egy-egy süllőért ebben a fagyos időben... kevés jött, de legalább szépek :o) Ilyen volt a tavalyi szezon... reméljük a következő olyan lesz, mint a tavaly előtti. ;o)
Üdv.

Tom

Halfdane 2015.03.18. 09:11:53

Úgy legyen! Addig is sok más területen gyűjtünk tapasztalatokat, és remélhetőleg élményeket is...

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2015.03.18. 09:16:15

@Halfdane: Így lesz bizony. A szezon sosem ér véget ;o)
süti beállítások módosítása